Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás

2016. October 09. 08:43
Hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás

Orbán Viktor miniszterelnök holnap nyújtja be a kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítást az Országgyűlésnek. Minden parlamenti képviselő támogatására számít, hogy Magyarországra ne telepíthessenek idegen népességet.

A mósodítás tartalmazza még, hogy akkor települhet valaki Magyarországra, ha egyedi kérelmét a magyar parlament által meghatározott jogszabályi rendben elbírálták. A módosítás kimondja, hogy az államforma, az államberendezkedés, az ország területe és népessége a magyar nemzet alkotmányos identitásához tartozik, és ezt semmilyen külső jogszabály nem módosíthatja, nem írhatja felül.


Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 

   Az alkotmánymódosítás nem változtatja meg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkáját, a most fennálló jogi helyzetet erősíti meg, és azzal, hogy bekerül az alkotmányba, nem lehetséges, hogy Brüsszel módosíthassa

 

Jelezte, hogy mivel a választópolgárok nem voltak elegen a referendumkor, így a parlamenti döntés "rásegítés", hogy közjogi érvénnyel ruházzák fel a népszavazást. Hozzátette, hogy minden képviselő támogatására számít, mivel most nem őt kell támogatni, hanem 3,3 millió ember akaratát. Kitért arra, hogy október 13-án összeül Brüsszelben a belügyminisztereket tömörítő Belügyi Tanács, amelynek napirendjéről le akarják vetetni a bizottság kvótajavaslatát, mert az ellentétes a miniszterelnökök döntésével.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu