Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Hét új pályázattal álomhatár fölé emelkedtek az EU-s források

2016. April 20. 11:45
Hét új pályázattal álomhatár fölé emelkedtek az EU-s források

A kormány új pályázati felhívások megjelenéséről döntött, így év végéig összesen 96 pályázat érhető el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

A hét új pályázati felhívás 296  milliárd forinttal emelte meg az Éves Fejlesztési Keret, amely ezzel bőven átlépte a 2000 milliárdos összeget. A Nemzetgazdasági Minisztériumban egészen pontosan 2209,4 milliárd forint értékben fogadnak be 2016-ban GINOP-os pályázatokat - közölte az államtitkár keddi sajtótájékoztatóján. Legjelentősebben a kutatásfejlesztési támogatás bővült: 180 milliárd forinttal nagyobb összegre, 438,6 milliárd forintra lehet pályázni 2016 decemberéig, ráadásul kutatás-fejlesztésre és innovációs tevékenységre a vállalkozások idén már visszatérítendő támogatást is igényelhetnek.

 


Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár


Az európai uniós forrásokkal nagy lendületet adhatunk a magyar gazdaságnak – mondta az államtitkár -, hiszen meg kell őriznünk a magyar gazdasági növekedés dinamikáját, és az is fontos, hogy a támogatások a legjobb helyre kerüljenek. A fejlesztések munkahelyek létrejöttéhez is hozzájárulnak. A kormány a GINOP-keretösszeg idei megemelésével egyidejűleg felgyorsította és megkönnyítette az uniós forrásokhoz való hozzáférést – közölte Rákossy Balázs, majd hozzátette: cél a piaci igényeknek leginkább megfelelő pályázati kiírások készítése.


Nemzetgazdasági Minisztérium / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu