Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

Hét milliárd forintos fejlesztést indít a Dunacell

2022. January 17. 20:37
Hét milliárd forintos fejlesztést indít a Dunacell

A Dunacell Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft. 7 milliárd forintból bővíti kapacitásait.

Nagyszabású élelmiszeripari beruházás indul Dunaújvárosban, ahol a Dunacell Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft. hajt végre fejlesztéseket és kapacitásbővítést. Az élelmiszeripari projekt összértéke 7 milliárd forint és 2023 nyaráig tervezi megvalósítani a kívánt újításokat a cég.

 

A projektet a magyar állam 1,7 milliárd forinttal támogatja, így nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a cég megőrizze 150 alkalmazottját. A koronavírus az élelmiszeripar működését is megnehezítette, mivel veszélybe került a korábban kialakult ellátásbiztonság és az élelmiszer felvásárlás is az egekbe szökött egyes hónapokban, így az ide érkező beruházások biztonságot teremtenek a jövőre nézve.

 

A beruházás bejelentéséd Szijjártó Péter is felszólalt

 

A Dunacell Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft. számos iparágnak gyárt termékeket: a cégcsoport termékeit az élelmiszeripar mellett a gyógyszer-, kozmetikai-, és az építőipar is felhasználja. A dunaújvárosi vállalat egyébként a Rettenmaier német cégcsoporthoz tartozik.

 

A német vállalatok olyan sok beruházást indítanak Magyarországon, hogy ők a legnagyobb beruházói közösség országunkban és Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere. A német vállalatok tavaly több mint 500 millió euró értékben ruháztak be hazánkban, így az országba érkező beruházások közel negyede hozzájuk köthető.

 

Forrás és képek: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu