Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.20. - hétfő, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Hazánknak biztonságos országnak kell maradnia

Hazánknak biztonságos országnak kell maradnia

Európában mára a biztonság lett a legfontosabb érték, a kormány pedig nem enged a magyar emberek biztonságából - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelőjén.

Simicskó István emlékeztetett: a Magyar Honvédség képes a magyar határok megvédésre, és így az emberek biztonságának garantálására. Ezzel együtt alkalmazkodni kell az új biztonsági kihívásokhoz – véli a miniszter, aki szerint "vétek lenne nem minden eszközt igénybe venni a terrorizmus ellen". A Magyar Honvédség készen áll erre – szögezte le Simicskó István. Simicskó István a kormány terrorveszély-helyzettel kapcsolatos előterjesztése kapcsán bírálta az ellenzéki pártok hozzáállását, mert úgy véli: jelenleg nincs elegendő mozgástér a katonák alkalmazására, fel kell zárkóztatni a kor kihívásaihoz a hazai jogi szabályozást.

 
Simicskó István honvédelmi miniszter beszéde


Simicskó szerint a magyar katonák jelenleg is a terror ellen harcolnak Afganisztántól Irakig - mindeközben Magyarországon ezt nem tehetik meg. A honvédelmi miniszter leszögezte: senki nem gondolhatja komolyan, hogy a kormány valamilyen teljhatalmat szeretne, és ehhez indokolatlanul vennék igénybe a magyar katonákat. Ezért bízik abban, hogy a magyar parlament megszavazza a terrorveszély-helyzetről szóló javaslatot, hogy a legszélesebb eszköztárral – köztük a Magyar Honvédség erre felkészített erőivel – biztosíthassák a magyarok biztonságát.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu