Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Hazánk visszatérhet Európa főutcájába

2010. April 27. 19:14
Hazánk visszatérhet Európa főutcájába
A Fidesz-KDNP Európai Parlamenti képviselői hazánk európai uniós tevékenységének szempontjából tartottak sajtótájékoztatót a magyar választási eredményekről Brüsszelben.
Szájer József, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője hangsúlyozta, hogy véget kell vetni az eddigi kormányok brüsszeli politikának, miszerint azok - legalábbis számukra úgy tűnt - nem Magyarország érdekeit képviselték. Véleménye szerint határozott nemzeti érdekérvényesítésre van szükség, olyanra, ami az Európai Unióban elfogadott, bevett és szokásos.

Szájer József, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője

Szájer József, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője

Mint mondta, jó példa erre a ciántechnológiás bányászat betiltásért folytatott harc, ami nemzeti érdekképviseletet is jelent magyar szempontból.

Szájer József felhívta a figyelmet arra a tényre is, hogy a választásokon mindössze egy EU-ellenes politikát folytató párt került be, véleménye szerint ennek is egyértelmű az üzenete.

Az Európai Parlament épülete

Az Európai Parlament épülete

 

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tart attól, hogy a Fidesz kormányra kerülésével kiéleződik a magyar-szlovák feszültség. Véleménye szerint a feszültség eddig is létezett, legfeljebb a kormány nem jelenítette meg elég hangsúlyosan, a Fidesz világos és korrekt módon szeretné lefolytatni a vitákat.

A néppárti politikus szeint a 2011-es magyar EU-elnökség során helyreállíthatjuk "Magyarország megtépázott hírnevét", majd hozzátette: egyértelművé kell tenni, hogy "vége a hazudozás korszakának", Magyarország megbízható és kiszámítható partner lesz.

Surján László, a KDNP Európai Parlamenti képviselője

Surján László, a KDNP Európai Parlamenti képviselője

 

A magyar néppárti delegáció vezetője Orbán Viktorról szólva kifejtette, hogy a politikus az Európai Néppárt ismert és elismert alelnöke, melynek pozitív hatásait hazánk is tapasztalni fogja.

Megerősítette, hogy a Néppárti képviselők közül az EP-alelnök Schmitt Pál mellett Győri Enikő is hazatér, utóbbi Európai Uniós kérdésekkel foglalkozik majd.

Tőkés László erdélyi néppárti képviselő az országgyűlési választásról szólva elmondta, hogy az eredményeknek köszönhetően most befejeződhet az 1989-es befejezetlen forradalom. Meglátása szerint a választás az egész kárpát-medencei magyarság számára siker volt.

Tőkés László erdélyi Európa Parlamenti képviselő

Tőkés László erdélyi Európa Parlamenti képviselő

 

Surján László, a KDNP Európai Parlamenti képviselője szerint a magyar választás megmutatta: a szavazók növekedéspárti gazdaságpolitikát akarnak, olyan politikát, amely az EU-ban is a főáramlatot jelenti a válság leküzdését célzó stratégiák megfogalmazásakor.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu