Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Hazánk mindent megtesz Szerbia EU-csatlakozásáért

2016. September 01. 11:49
Hazánk mindent megtesz Szerbia EU-csatlakozásáért

A délkelet-európai régió stabilitása nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek, ezért Magyarország mindent megtesz azért, hogy támogassa Szerbia EU-csatlakozását -jelentette ki Szijjártó Péter.

Miután Szerbia részéről minden feltétel adott a csatlakozáshoz, ezért hazánk felszólította az EU-intézményeket, hogy 2020-ig fejezzék be a csatlakozási tárgyalásokat. A külügyminiszter úgy folgalmazott, hogy a nyugat-balkáni helyzet aggodalomra ad okot, a térség stabilizálásának első számú európai feladatnak kell lennie, és erre az integráció a legjobb módszer.

 

magyar-szerb együttműködés

Szerbia igyekszik a magyar kisebbség helyzetén javítani, mivel ez az országban élő egyik legnagyobb nemzetiségi közösség

 

Ha nem stabil a térség, akkor nem fog tudni megállítani egy esetleges bevándorlási hullámot, így elfogadhatatlan minden olyan szándék egy uniós intézmény vagy tagállam részéről, amely Szerbia integrációs folyamatának lassítására irányul - közölte Szijjártó. Várhatóan ősszel tarthatnak magyar-szerb kormányülést, és "ez a legjobb módja annak demonstrálására", hogy mennyire készen áll a két ország az együttműködésre.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu