Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Hazánk közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

2015. May 24. 22:30
Hazánk közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

A kedvező hazai folyamatok elismeréseként stabilról pozitívra változtatta Magyarország hitelminősítési kilátását a Fitch Ratings hitelminősítő.

Hazánk így még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleménye szerint a javulásban több tényező is meghatározó szerepet játszott. Egyrészt kulcsfontosságú a kormányzat 3%-os hiánycél melletti elkötelezettsége, amely az adósságráta csökkenő trendjét eredményezi. A hazai tőkepiac bőséges és likvid, amely kellő mértékű fiskális rugalmasságot biztosít. Ezenkívül az adósságkezelés is hatékony, a finanszírozás belföldi lábának erősítésére vonatkozó törekvések sikeresnek bizonyultak, valamint folyamatosan mérséklődik az adósság devizaaránya is. Másrészt az ország külső adóssága is nagymértékben csökkent annak köszönhetően, hogy mind a háztartások, mind a vállalatok, mind a bankok külső eladósodottsága érdemben mérséklődött az elmúlt években.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

 

Varga Mihály szerint két éve járna Magyarországnak a kedvezőbb minősítésVarga Mihály szerint már két éve kijárna Magyarországnak, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a hitelminősítőknél. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a 2016-os büdzsének az a célja, hogy az ország gazdálkodását szabályozza a központi bevételeken és kiadásokon keresztül. "Annak örülünk, ha ezt is figyelembe veszik a hitelminősítők az értékelés elkészítésekor, de az alapvető cél mégis az, hogy a céljaink megvalósuljanak, az ellátandó közösségi feladataink a szükséges forrásokkal rendelkezzenek" - fogalmazott a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

 

MTI/NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu