Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Hazánk biztonsága a fiatal honvédtiszteken múlik

2018. May 13. 08:13
Hazánk biztonsága a fiatal honvédtiszteken múlik

Simicskó István a Ludovika Fesztiválon arról beszélt, hogy Magyarország jövője a fiatalságon, biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik.

Az ügyvezető kormány honvédelmi minisztere beszédében Széchenyi Istvánt idézve azt mondta: "csak addig él egy nemzet, amíg van hagyomány". A száznapos ünnepség hagyománya napjainkban még többet jelent - értékelt Simicskó István. A honvédtisztjelölteknek azt mondta: tisztelet és elismerés jár nekik azért, hogy a katonai hivatást választották. Hangsúlyozta, hogy a kormány megbecsüli a katonákat.

 

Magyarország biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik

Magyarország biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik

 

Biztos életpályát mutatnak a katonáknak és erősödő támogatást nyújtanak a katonacsaládoknak, nyitottak a fiatalok felé is: elindították a kadétképzést, ösztöndíjprogramokat hirdettek meg. Kialakítottak egy új, területvédelmi alapon szerveződő tartalékos rendszert, növekszik a honvédelmi költségvetés, és Zrínyi 2026 néven összeállítottak egy honvédelmi és haderőfejlesztési programot - fejtette ki. Simicskó István köszöntője végén "leköszönő miniszterként" megjegyezte: ha kell szakaszvezetőként is tovább szolgálja a Magyar Honvédséget, Magyarországot.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu