Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Hazai környezetben kell kibontakoztatni a magyar kreativitást

2019. április 23. 12:13
Hazai környezetben kell kibontakoztatni a magyar kreativitást

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár az egyetemekben rejlő innovációs lehetőségekről beszélt a Startup Campus BME Powered by Hiventures program tavaszi záróeseményén.

Öt csapat mutatkozott be a Startup Campus BME Powered by Hiventures program tavaszi záróeseményén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetemi inkubációs program lényege, hogy a csapatok gyakorlati tudást szerezzenek vállalkozásaik elindításához: ennek érdekében mások mellett befektetési szakemberektől és nagyvállalati mentoroktól is tanulhattak. A mostani alkalom során eldőlt, hogy a Hiventures mely projektekbe fektet be 9 millió forintot.

György László köszöntőjét azzal kezdte, hogy a minisztérium célja olyan magyar ökoszisztéma kialakítása, amely a startupok létrejöttét, fejlődését segíti elő, ezzel is növelve a hazai hozzáadott értéket. Azt szeretnénk, ha izraeli mintára a nálunk létrehozott tőkealap segítene a magyar vállalkozásoknak nemcsak az ötletek, a koncepciók megvalósításában, hanem például az értékesítésben, és abban, hogy tevékenységük továbbra is Magyarországhoz kötődjön – fogalmazott az államtitkár.

 

Hazai környezetben kell kibontakoztatni a magyar kreativitást

A Hiventures befektetési bizottságának döntése értelmében végül három projekt kapott 9 millió forintos befektetést

 

Hozzátette, az ötlet és a finanszírozás mellett azonban olyan intézményrendszert is létre kell hozni, amely egyetemek köré szerveződik. – A science parkok létrejöttének támogatásával tudjuk a leginkább szolgálni azt, hogy a magyar kreativitás hazai környezetben bontakozhasson ki. A science park koncepció lényege, hogy az egyetemek és az azok köré szerveződő kutatóközpontok erősségeire, nemzetközi kapcsolatrendszerére épít. Cég-keltetők, inkubátorházak létrehozásával segítik az egyetem oktatóit, kutatóit,  hallgatóit és a hazai vállalkozásokat abban, hogy hozzájuthassanak a legkorszerűbb technológiákhoz és eszközökhöz. 

A Hiventures befektetési bizottságának döntése értelmében végül három projekt kapott 9 millió forintos befektetést. A ReverseTicket új jegyértékesítési technológiát, innovatív árazási rendszert alakított ki, a fastrrr egy olyan egyedülálló platformot, amely a vitorlázók szükségleteihez igazodik és erősíti a vitorlázás élményét, hatékonyságát. Az Agrolab.tech pedig intelligens szenzortechnológiával és analitikával támogatja az üvegházas és beltéri növénytermesztőket.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu