Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Hazai fejlesztés segíthet a betegeken

2023. May 29. 08:00
Hazai fejlesztés segíthet a betegeken

Egy magyar technológiai szoftver támogatja a rákos betegek gyógyítását.

A Masters of Digital-konferencián is szóba hozták és megdícsértek egy olyan hazai fejlesztésű mesterséges intelligencia alapú szoftvert, amely a rákos betegek gyógyítását is segítheti a jövőben. A technológiát Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke említette meg.

 

A magyar szoftver lényege, hogy a daganatos betegeknek képes megmutatni, hogy melyik terápia és gyógymód lehet a leghatékonyabb. A magyar Oncompass Medicine lehet az egyik legígéretesebb mesterséges intelligenciát is alkalmazó orvosi fejlesztés megalkotója.

 

A cég egy olyan kalkulátort hozott létre, amely a jelenleg is kapható összes rákgyógyszer és kezelés közül képes kiválasztani azt, hogy az adott betegnek melyik lehet a legjobb gyógymód. A szoftver nem csak, hogy kiválasztja, de személyre is szabja a páciens számára a gyógyítást.

 

A magyar innovációt globálisan elismerik

 

A mesterséges intelligencia szoftvert orvosokból és tudósokból álló team alkotta és tanította meg. Mintegy 20 ezer összefüggést tanítottak meg az orvostudományról a programnak, 10 ezer rákos beteg orvosi adatait töltötték fel, valamint rengeteg molekuláris biológiai és genetikai információt illesztettek bele, hogy ma így működjön.

 

A szoftver ezredmásodpercek alatt képes több ezernyi publikációt feldolgozni, így a betegek leletei sem okoznak neki gondot.

 

Forrás: Life
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu