Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Hatvan új elektromos töltőállomás létesül országszerte

2022. május 15. 23:36
Hatvan új elektromos töltőállomás létesül országszerte

A Vodafone egyik leányvállalata közel 60 új elektromos töltőállomást telepít országszerte.

Magyarországon létesít új elektromos töltőállomásokat a Vodafone egyik leányvállalata, a Vantage Towers Magyarország Zrt., közös együttműködésben az Elektromotive Hungária Kft-vel. A két cég közösen mintegy 60 új állomást telepít, mindezt 38 bázisállomáson. A beruházást a következő 1 évben hajtják végre a cégek.

 

A beruházás kiemelt jelentőségű egész Magyarország számára, hiszen a projekt nagyban hozzájárul hazánk elektromos autóval történő átutazásához, illetve a zöld elektromobilitás elterjedéséhez. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs, egyedülállónak, előre mutatónak és klímasemleges megoldásnak nevezte.

 

Nagyberuházást indít a Vantage Towers 

 

A beruházásnak a magyar kormány is örül, hiszen az ilyen digitalizációs fejlesztések csak erősítik Magyarországon a fenntartható fejlődést, míg a környezeti terhelést képesek csökkenteni. További előnye a beruházásnak, hogy ez a nagy jelentőségű telepítés további cégeket ösztönözhet arra, hogy megéri a jövőbe fektetni.

 

Az értesülések szerint a projekt összértéke 800 millió forint körül mozog, ez az összeg pedig mintegy 7 év alatt térülhet meg a beruházó vállalkozásoknak. Mivel az áramigényeket megújuló energiából fedezik, így mondhatni duplán is hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország zöldebb legyen.

 

Forrás és képek: MTI/Máthé Zoltán

CS.SZ.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu