Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Hatalmas összeg ösztönzi a cégek fejlesztését

2021. október 29. 12:20
Hatalmas összeg ösztönzi a cégek fejlesztését

Óriási források állnak rendelkezésre ahhoz, hogy minél több magyar kkv fejlődjön.

A Technológiaváltó támogatási programnak köszönhetően akkora forrásösszegek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődjenek, mint még soha. A Technológiaváltó támogatási program lényegében egy beruházásösztönző projekt, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felügyel.

 

A programban a beruházásokra szánt összeg közel 210 milliárd forint, erre pedig 1700 vállalkozás pályázhat. A támogatás azonban nem ingyen pénz, hiszen rengeteg szigorú feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy valaki valóban megkapja és felhasználja az összeget. A minisztérium elvárja a vállalkozásoktól, hogy emeljék digitalizációs fejlettségüket, vezessenek be jövö technológiához kapcsolódó megoldásokat és a hazai gazdaság növekedési üteménél jóval gyorsabban bővüljenek.

 

A szolnoki Szolvegy Kft. folyamatos kutatásainak is köszönheti sikerét

 

A programnak köszönhetően legutóbb Szolnokon történtek beruházások. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei megyeszékhelyen az éppen idén 30 éves Szolvegy Kft. kapott támogatást. A cég ragasztóanyagok készítésével foglalkozik és nem csak termelnek és munkahelyet biztosítanak a lakóknak, hanem a jövőbe is fektet, hiszen számos kutatás-fejlesztési és innovációs programot végeznek.

 

A cégnek hosszú távú céljai vannak a Technológiaváltó program által kapott támogatással és külön figyelmet fordítanak arra, hogy megtartsák az alkalmazottakat és olyan új munkahelyeket teremtsenek, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek. A Szolvegy Kft. egy új gyártócsarnokot épít a kapott összegből, amelyet modern berendezésekkel szerelnek fel. Az üzem 500 négyzetméteren épül fel. A szolnoki vállalkozás egy családi üzletből épült, mára pedig már 35 alkalmazottal rendelkeznek és éves szinten közel 3500 tonna ragasztót gyártanak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu