Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Hatalmas fejlesztés indul Vecsésen

2022. December 01. 15:22
Hatalmas fejlesztés indul Vecsésen

Óriási összegben hajt végre beruházásokat Pest megyében a MOL.

Jelentős keretösszegből indít fejlesztéseket Pest megyében a MOL. A nagyvállalat még november közepén jelentette be, hogy új kőolajat találtak Vecsésen, ahol azonnal el is kezdték a próbatermelést.

 

A MOL csoport azt is közölte, hogy 2023-ban közel 40 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a lelőhelyen lévő kőolajat minél nagyobb volumenben legyenek képesek tovább szállítani a százhalombattai finomítóba.

 

A jelenlegi világgazdasági helyzetet figyelembe véve rendkívül nagy szerepe van, ha egy ország a korábbinál több kőolajat tud termelni. A MOL egyébként körülbelül 2 kilométer mélyen talált olajat.

 

A kutak is több üzemanyagot kapnak így

 

Már a próbatermelés időszaka alatt is napi szinten 600 hordónyi olajat tudnak termelni Vecsés határában, amelyet azonnal át is szállítanak Százhalombattára. Ezzel már most is nagyot profitálhat a város, hiszen a MOL busás iparűzési adót fizet.

 

A jövő évben várhatóan 17 millió forintos iparűzési adót kap majd MOL-tól Vecsés önkormányzata, amelyet mind-mind fejlesztésekre költhetnek. A 2022 novemberében talált kőolaj a MOL belföldi termelését nagyjából 10 százalékkal növelheti meg.

 

A MOL 10 százalékos termelési növekedése azt jelenti az autósoknak, hogy körülbelül 5 százalékkal több üzemanyag érkezhet a hazai MOL kutakra, mint az átlagos időszakokban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu