Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Hat régióban érhető el a Jogpont szolgáltatás

2016. September 16. 08:25
Hat régióban érhető el a Jogpont szolgáltatás

Az Európai Unió és a magyar kormány lehetővé tette, hogy további 36 hónapig működjön az a szolgáltatás, amely ingyenes jogi tanácsadást nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. 

A Gazdasi és Innovációs Operatív Program keretében írtak ki pályázatot a gazdaság növekedésének, a folgalkoztatás bővítésének érdekében, ezt egy hat fős konzorcium nyerte el. Tagjai a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés. A projekt, a Jogpont tanácsadás és szolgáltatás célja, hogy tanácsot adjanak a munkajog, a gazdasági és társasági jog, az adójog és a társadalombiztosítási jog területén. Összesen hat régióban valósul meg a szolgáltatás online, telefonos és személyes formában. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a projekt megvalósulásáról és a kitűzött célokról beszélt a Jogpont sajtótájékoztatóján. A Magyar Iparszövetség a Közép-Dunántúli régióért felel, Vadász György, a szövetség elnöke a közös érdekekről beszélt, mivel nem szabad elfelejteni, hogy nem szemben álló felek a munkáltató és a munkaadó érdekképviselet. Az IPOSZ az Észak-Alföldi régióban működteti a jogsegély tanácsadást. A helyszíneket országosan mintegy 40 ipartestület biztosítja, sikerességét mutatja, hogy júniusban 199-en, augusztusban viszont már 600-an vették igénybe a szolgáltatást. 

 

Németh László, az IPOSZ elnökének a beszéde

 

Dr. Zs. Szőke Zoltán az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke beszédét az elmúlt évek közös munkájával kezdte, melynek sikerét az is mutatja, hogy a kormány pályázatot írt ki ennek folytatására, így kimutatva támogatását. A szolgáltatás menetéről, eddig elér eredményeiről, valamint a személyes kapcsolatról beszélt. Hangsúlyozta, hogy az ediggi 3800 emberből, 3200-an vették igénybe a személyes találkozás lehetőségét, ami bizalmi kapcsolatot eredményez. A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége az Észak-Magyarországi régióban látja el a projekt feladatait, Dr. Antalffy Gábor, a KISOSZ elnöke a térség nehézségeiről beszélt, ami még jobban szükségessé teszi az ingyenes jogi tanácsadást. Kiemelte, hogy az elmúlt évek jogi változásait nehéz követni, főleg a kkv szektornak a napi munka mellett, így főleg nekik szól a szolgáltatás. Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés újonnan csatlakozott a konzorciumhoz, Nyugat-Magyarország felügyeletét kapta meg. Dr. Kuti László, az ÉSZT elnöke nagyon összetettnek nevezte ezt a régiót, mivel nagyon fejlett részei vannak, de nagyon elmaradt részei is. A vita fontosságáról beszélt, ami egy probléma megoldásához vezethet, ebben segít a Jogpont. Lehetőséget nyújt, hogy a munkáltató és a munkaadó között felmerülő problémákat megoldják hozzáértő és segítő emberekkel.

 

Németh László a szolgáltatás lényegét foglalta össze

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu