Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Három vidéki helyszínen teremt új munkahelyeket a Linamar

2018. February 27. 13:00
Három vidéki helyszínen teremt új munkahelyeket a Linamar

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. összesen 200 új munkahelyet teremt 8,64 milliárd forintos beruházásával: 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor közölte, hogy a kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez. A beruházás keretében a vállalat a legmodernebb technikával működő új eszközöket szerez be, amelyekkel képes lesz kiszolgálni a megnövekedett piaci keresletet. A fejleszések növelik a kanadai-magyar kereskedelmi forgalmat is, mivel a vállalalat az itt előállított termékei 86 százalékát exportálja, jelentős részét Kanadába.

 

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. összesen 200 új munkahelyet teremt három vidéki városban

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. összesen 200 új munkahelyet teremt három vidéki városban

 

Az elmúlt másfél hétben a Linamaré az ötödik bejelentett autóipari beruházás - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter. Az új ipari korszakban vezető szerepet betöltő autóipar teljesítménye meghatározó a magyar gazdaság jövőbeli sikeressége szempontjából - fogalmazott a miniszter. A Linamar 2010 és 2017 között 34 milliárd forintot meghaladó értékű beruházást valósított meg az országban, tavaly több mint 2500 munkavállalót foglalkoztatott. A cég fontos célja a mezőgazdasági és ipari gépgyártás fejlesztése, illetve új technológiák alkalmazásával az autóipar terén a versenyképességük növelése.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu