Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Három ütemű lesz a gazdaság-újraindítási akcióterv

2021. február 07. 07:00
Három ütemű lesz a gazdaság-újraindítási akcióterv

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján beszélt a gazdaság-újraindítási akciótervről, mely három lépésben valósul majd meg. Elmondta, hogy reményei szerint húsvétkor a járvány enyhülése miatt már szabadabb életünk lesz. 

Három ütemben valósul meg a kormány gazdaság-újraindítási akcióterve, jelentette be a miniszterelnök. Az első ütem január 1-jétől április 1-jéig, a második április 1-jétől július 1-jéig, a harmadik ütem pedig július elejétől októberig fog tartani. 

 

Az eddig megindított, első lépések közé tartozik a 25 év alattiak szja-mentessége, a lakásfelújító hitel, a 13. havi nyugdíj visszavezetése. A második ütem részeként ezerötszáz-milliárd forinttal támogatják a felsőoktatási szektort. A harmadik ütem a miniszterelnök szerint a nagy fejlesztések időszaka lesz, a már előre beharangozott körforgásos gazdaság és a zöldenergia bevezetése lesz górcső alatt. 

 

Erősödhet majd a gazdaság

 

A kormány a gazdaság-újraindítási akcióterv keretén belül új hitelkonstrukciót is bevezet a kis- és középvállalkozások részére, vagyis tíz évre kamatmentesen vehetnek fel hitelt maximum tízmillió forint erejéig. A kölcsönt három év után elég elkezdeni törleszteni. 

 

Orbán a lezárult gazdaságvédelmi akciótervet is méltatta beszédében, kitért rá, hogy a bértámogatási program sikeres volt, és sikerült megtartani a munkahelyek nagyját. Kitért rá, hogy február közepén újabb online nemzeti konzultációt tartanak majd a járvány elleni védekezés témájában. Ezek után várható, hogy döntés születik a húsvéti időszak esetleges lazításáról is. Orbán Viktor azt mondta: akkor már biztosan szabadabb életünk lehet, mint amilyen a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat. 

 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu