Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Hamarosan újabb óriási napelemes pályázat indul

2021. szeptember 02. 12:47
Hamarosan újabb óriási napelemes pályázat indul

Több mint 200 milliárd forintos keretösszeggel indul el ősszel a következő lakossági napelemes pályázati program.

Várhatóan november 15-től indul a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című óriási napelemes pályázat. A program komolyságát mutatja, hogy 201 milliárd forintos keretösszeg érhető el a pályázatban, amely akár 35 ezer háztartás energiahatékonyságát tudja fejleszteni.

 

Az uniós napelemes pályázat jelenleg a véleményezési szakaszban jár, ami azt jelenti, hogy két hétig bárki véleményezheti a kiadott információkat ér tervezetet. A programban három féle beruházási célja lehet felhasználni a kapott támogatást. Egy háztartás minimum 3 millió forintot, maximum pedig 11,5 millió forintos támogatást kaphat, amely 100%-ban vissza nem térítendő.

 

A pályázati programra a lakosság mellet a kivitelezők is jelentkezhetnek

 

A támogatás lakossági célcsoportja azok, akik az országos átlagjövedelemnél kevesebb pénzt keresnek. A pályázat egyik nagy előnye, hogy önerő nem szükséges hozzá a háztartásoktól. A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében megvalósuló projektre négy szakaszban lehet majd pályázni megyénként.

 

A 201 milliárdos keretösszegben lakossági napelemes és fűtési rendszerek létrehozására, fejlesztésére közel 160 milliárd uniós forrás lesz elérhető, amelyet a magyar nemzeti költségvetés több mint 40 milliárd forinttal egészít majd ki.

 

A pályázat befejezését követően az ország 175 megawatttal több napelem kapacitással rendelkezhet, amely 25%-kal emelné meg a háztartási erőművek kapacitását és több mint 30%-kal növelné a megújuló energiát alkalmazó ingatlanok számát, mindemellett pedig legalább 50 ezer tonnával csökkenne az ország szén-dioxid kibocsátása.

 

Forrás: Portfolio, Napelemes pályázati felhívás
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu