Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Hamarosan elkezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

2012. January 17. 10:56
Hamarosan elkezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka
Az országgyűlési törvényen kívül készülne el a törvényhozás új házszabálya, amely a tényleges parlamenti munkát szabályozná a Magyar Hírlap értesülései szerint.
Ide tartozna egyebek mellett az az elképzelés is, hogy a renitens képviselőket akár ki is tilthatnák az Országgyűlésből - írja a napilap.

Az Országgyűlés

A renitens képviselőket akár ki is tilthatnák az Országgyűlésből


A Magyar Hírlap ismertetése szerint a február 13-án kezdődő tavaszi ülésszakon bizonyosan a parlament elé kerül három jogszabály: az Országgyűlés rendszeres ülésezéséről szóló, az országgyűlési bizottságok tevékenységéről, a bizottságok előtti megjelenés kötelezettségéről szóló, valamint a Magyarországon élő nemzetiségeknek az Országgyűlés munkájában való részvételéről szóló sarkalatos törvény.

Szijjártó Péter


Február közepe táján kezdődik tehát az Országgyűlés új ülésszaka. A kormány a rendelkezésre álló időt arra szeretné felhasználni, hogy áttekintse azokat a folyamatokat, amelyeket az ország megújítása érdekében indítottak - mondta a Duna TV-ben Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője közölte: hétfőn azt a növekedési tervet vitatják meg, amelynek elkészítésével Matolcsy Györgyöt bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A terv legfontosabb célja, hogy ebben a meglehetősen törékeny világgazdasági környezetben a régió legversenyképesebb országa legyen Magyarország - fogalmazott Szijjártó Péter. 2012 első felében ugyan még nem túl kedvezőek a gazdasági kilátások, az év második fele azonban már a gazdasági növekedésnek kedvez majdMTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu