Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

2019. április 22. 13:26
Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

Gyopáros Alpár, Magyar falu program kormánybiztosa az Origónak elmondta: a falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés.

Az interjúban elmondta, a cél a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni a falusi családi otthonteremtési programot, ugyanakkor kizárni a visszaéléseket. Becslések szerint a falusi csokkal 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz - közölte a kormánybiztos. A polgári kormány számára fontosak a vidéken élő emberek, ezért a Magyar falu program soha nem látott léptékű támogatásokat irányoz elő a kistelepülések számára - hangsúlyozta Gyopáros Alpár.

 

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A Magyar falu program a vidéki élet valamennyi területét érinti

 

A kedvezményezetti kör alapját nem a települési jogállás, hanem a népességszám határozza meg, ezért a felső határ 5000 lakos. A települések 90 százaléka része a Magyar falu programnak, közel 2900 település. Ezek nagy részének csökken a népessége - jegyezte meg a kormánybiztos. Hangsúlyozta: a Magyar falu program a vidéki élet valamennyi területét érinti. Az alapkoncepciót tavaly ősszel fogadta el a kormány, majd decemberben hozott határozatot a vidéki úthálózat 50 milliárdos felújításáról, a helyi életminőséget javító, 18 célterületet magában foglaló, 75 milliárd forint értékű támogatási csomagról.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu