Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.25. - szombat, Gábor napja van.

Belföldi hírek

Hamarosan elindul a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció

2018. október 29. 13:38
Hamarosan elindul a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció

Napokon belül elindul a nemzeti konzultáció, amely a családok védelméről szól - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba kiemelte, a konzultációval kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait. Az államtitkár kiemelte, ha erősek a családok, akkor a bevándorlást és a népességcserét támogató erőknek kisebb mozgásterük van. Dömötör Csaba rámutatott, a kormány azért döntött a konzultáció elindítása mellett, mert az európai és a magyar politika legfontosabb vitapontja: eldönthetik-e mások helyettünk, kivel élhetünk együtt.

 

Hamarosan elindul a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció

A konzultációval kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait

 

A konzultáció részleteiről szólva elmondta, a témák között biztosan szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése, és a gyereket nevelő nők munkavállalásának kérdése is. A konzultáció alapján hosszú távú intézkedéseket terveznek, mert nem szeretnék, ha még egyszer előfordulna az, ami az első polgári kormány időszaka után, hogy jól működő otthonteremtési és családtámogatási intézkedéseket felszámolnak - hangsúlyozta az államtitkár.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu