Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Hajrá Európa, hajrá magyarok!

2016. February 29. 14:03
Hajrá Európa, hajrá magyarok!

Ezzel a jól megszokotthoz képest, kissé megváltoztatott mondattal zárta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban tartott tizennyolcadik, több mint egyórás évértékelő beszédét, melyben az Európai Uniónak is jelezte: van alternatívája a brüsszeli politikának, melyet a politikai kokainmámor, kudarcok, cinizmus és önpusztítás fogalmaival jellemzett.

A miniszterelnök elsősorban a bevándorlási politikája miatt bírálta az unió vezetőit, sőt abszurdnak nevezte, amit ezen a téren csinálnak. Mintha egy ütközés előtt álló hajó kapitánya nem elkerülni akarná a katasztrófát, hanem elkezdené kijelölni a nemdohányzó csónakokat - fogalmazott a kormányfő. Kijelentette: Európában megvan a kellő erő, hogy megfékezze a beáramló tömegeket - a védelem szándéka az, ami hiányzik. Kijelentette: 2015-ben Európa megszűnt védett és biztonságos helynek lenni.

 
Orbán Viktor 2016-os évértékelője


Orbán Viktor úgy véli, a kontinenst nem elsősorban az illegális bevándorlók veszélyeztetik, hanem azok a vezetői, akik az emberek véleményével, akaratával szemben megpróbálják átformálni. Úgy véli, az európai politikai és a szellemi elit világpolgár - szemben az emberekkel, akiknek többsége még ma is nemzethez tartozónak érzi magát. Így született meg "a világtörténelem legbizarrabb koalíciója az embercsempészek, a jogvédő civil aktivisták és az európai csúcspolitikusok között arra, hogy tervezetten ideszállítsanak sok millió migránst" - véli a magyar kormányfő. Ám még nem késő, hogy Brüsszel elengedje a "délibábos álmokat", és szembenézzen a valósággal - szögezte le. A miniszterelnök Charles de Gaulle-t idézte, aki szerint a valósággal szemben, annak figyelmen kívül hagyásával nem lehet politizálni.

 
MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu