Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Hajléktalan-ügyben elsöprő igenek

2011. September 27. 08:53
Hajléktalan-ügyben elsöprő igenek
Helyi népszavazást kezdeményezett Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester az általa vezetett VIII. kerületben, három, hajléktalan-ellátást érintő kérdésben. Álláspontja szerint a Józsefvárosban a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában.
A Belügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint a vasárnapi, érvénytelennek bizonyult józsefvárosi népszavazáson az emberek egyértelművé tették, hogy a rend oldalán állnak és támogatják azt a folyamatot, amelyet a tárca tavaly indított el a települések közterületeinek a rendezetté tétele érdekében.

kocsis-2_2011092784258_79.jpg

Pintér Sándor, belügyminiszter, Kocsis Máté, a VIII. ker polgármestere
A tárcát megerősíti céljaiban a VIII. kerületi népszavazás eredménye; csaknem tízezer józsefvárosi polgár jelezte szavazatával, hogy rendes környezetet, egészséges és tiszta közterületeket akar - áll a minisztérium sajtóirodája által kiadott hétfői közleményben. A kommünikében hangsúlyozzák, a Belügyminisztérium által kezdeményezett jogszabályok lehetőséget adnak a helyhatóságoknak arra, hogy tiszta utcákat, köztereket biztosíthassanak a polgárok számára.

Hajléktalanok fotó.MTI

Hajléktalan-ügyben népszavazás a VIII. kerületben
„Azt az álságos szemléletet, amely szerint a hajléktalan bárhol kisajátíthat magának közterületet »szociális okok« miatt, végleg meg kell szüntetni. A fedél nélkül élő embereken segíteni kell és nem magukra hagyni a közterületeken, egészségtelen körülmények között. Szükséges ezért, hogy a társadalom peremére szorult emberek is megfelelő és hatékony ellátást kapjanak, hogy életmódjuk miatt ne kényszerüljenek az utcára" - közölték, hozzátéve, hogy ebben a munkában számítanak az egyházak és a karitatív szervezetek együttműködésére.

Kocsis Máté, polgármester és Pintér Sándor belügyminiszter fotó:kocsiamate.hu

Sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter és Kocsis Máté polgármester
Józsefváros polgármestere még az idén tárgyalásokat kezdeményez a fővárosi önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és a kerület - hajléktalanokkal kapcsolatos - tehermentesítése érdekében. Korábbi nyilatkozataiban a főpolgármester is támogatta a népszavazást. Tarlós István hangsúlyozta: továbbra sem fogja eltűrni azokat a kísérleteket, hogy a hajléktalanok visszaköltözzenek az aluljáróba. "Azt is tudomásul kell venni, hogy a hajléktalanoknak is be kell tartani az emberi együttélés írott és íratlan szabályait" - tette hozzá. (T.A)
(MTI)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu