Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Gyorsulni fog az ipar növekedése

2017. November 08. 14:26
Gyorsulni fog az ipar növekedése

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Lepsényi István erre reagálva közölte, hogy a növekedés üteme fennmarad és valószínűleg gyorsulni fog.

A termelés az év első kilenc hónapjában 5,2 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár ismertette, hogy az Eurostat adatai szerint a magyar ipar emelkedése meghaladja az európai átlagos növekedési mértékét, Magyarország a régióban a középmezőnyben van, de jó esély van az ipar további erősödésére.

 

Az ipar növekedési üteme fennmarad és valószínűleg gyorsulni fog

Az elmúlt időszakban nőttek a beruházások, amely hozzájárult az ipar erősödéséhez

 

Kiemelte, hogy az ipari termelésen belül folyamatosan erősödik a járműipar, jól teljesít a gépipar egyéb területe, a gyógyszeripar, a kereskedelem, de dinamikusan fejlődik az építőipar és az export is magas szinten van. Az erősödéshez hozzájárul az is, hogy az elmúlt időszakban nőttek a beruházások, ez amellett, hogy hozzájárul a fejlődéshez, mutatja a magyar gazdaságba vetett bizalmat is - tette hozzá Lepsényi István.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu