Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Gyors és könnyű ügyintézés: sikeres volt a közigazgatás átalakítása

2018. January 29. 14:44
Gyors és könnyű ügyintézés: sikeres volt a közigazgatás átalakítása

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán kijelentette, hogy 2010-ben elkezdett közigazgatási átalakítás sikeres, hiszen könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá vált az ügyintézés.

A miniszter kifejtette: az átalakítás része az adóhivatali ügyfélszolgálatok kormányablakokba költözése, ami meghozta a várt eredményeket. Tavaly majdnem 609 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be, mint 2016-ban, mindezt úgy sikerült elérni, hogy az adócsökkentések 2017-ben 860 milliárdot hagytak a lakosságnál, a családoknál, a vállalkozásoknál. A kormány célja, hogy mind a 197 járási központban egy helyen lehessen intézni az adó- és a közigazgatási ügyeket, és ez 91 helyszínen belátható időn belül meg is valósul.

 

Gyors és könnyű ügyintézés: sikeres volt a közigazgatás átalakítása

A cél, hogy otthonról  minél több ügyet el lehessen intézni, ezért a kormány 180 milliárd forintot fordít a digitális fejlesztésekre

 

A közigazgatás előtt álló legfontosabb feladat a digitalizáció. Annak érdekében, hogy személyes kapcsolatfelvétel nélkül, otthonról is minél több ügyet el lehessen intézni, a kormány 180 milliárd forintot fordít fejlesztésekre. Csongrád megye a Dél-Alföld második legfejlettebb megyéje, a gazdasági növekedés meghaladja az országos átlagot. A foglalkoztatottak száma az elmúlt nyolc évben 161-ről 178 ezerre nőtt, az új munkahelyek döntően a versenyszférában jöttek létre.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu