Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Győrffy Balázs: Következő lépésként a baromfiágazatot kell érinteni az áfacsökkentésnek

2015. May 03. 21:48
Győrffy Balázs: Következő lépésként a baromfiágazatot kell érinteni az áfacsökkentésnek

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a Fidesz szakpolitikusa szerint a jövő évi büdzsé tervezete jó hír a sertéstenyésztőknek, a feldolgozóknak és a fogyasztóknak is.

Mondta ezt annak kapcsán, hogy a sertéságazatban szinte teljes egészében lecsökken ezzel a lépéssel az áfakulcs 27-ről 5 százalékra. Ez ugyanis versenyképessé teszi a sertéságazat legális szereplőit.  Az áfacsökkentésnek mintegy 25 milliárd forintos költségvetési vonzata van - tette hozzá Győrffy Balázs budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a Fidesz szakpolitikusa a sertéságazat áfacsökkentéséről beszélt

 „Bízunk benne, hogy azok a tisztességes magyar vállalkozók, akik ezzel újabb lehetőséghez jutnak, újabb vidéki munkahelyeket tartanak meg és hozhatnak létre” – fogalmazott. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerint a teljes élelmiszerszektor áfakulcsát 5 százalékra csökkenteni mintegy 240 milliárd forinttal terhelné meg a büdzsét, amit ma még az ország teljesítő képessége nem tesz lehetővé. Azon kell dolgoznunk, hogy egyre több termék bekerüljön a kedvezményes áfakörbe. A következő lépésnek a baromfiágazatot kell érintenie - jelentette ki.


-kt-

Forrás és fotó:  fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu