Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Gyártócsarnok-avatás és alapkőletétel Veszprémben

2012. June 08. 17:26
Gyártócsarnok-avatás és alapkőletétel Veszprémben
Felavatták a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. új gyártócsarnokát, majd a Kutatás Fejlesztési Központ alapkőletételére került sor június 8-án, pénteken Veszprémben. Az ünnepségen részt vett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is.
Fónagy János beszédében elmondta: a kormány arra törekszik, hogy az Új Széchenyi Terv által a lehető legtöbb európai uniós forrás felhasználását tegye lehetővé. A száz százalékban francia tulajdonú Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. új gyártócsarnokának átadásával kapcsolatban az államtitkár kiemelte: Franciaország komoly szerepet tölt be a magyar gazdaságban, hiszen számos francia cég érkezett már és érkezik is hazánkba, ezek a tőkebehozatalok pedig gazdasági fejlődést jelentenek. A csúcsminőségű autóalkatrészek gyártásával foglalkozó veszprémi cég új gyártócsarnokának létrehozása Fónagy János szerint jó példája a gyarapodásnak, a bővülésnek és az új munkahelyek létesítésének.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára

Fónagy János a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. új gyártócsarnokának avatásán

Az avatást követően a Kutatás Fejlesztési Központ alapkőletételére került sor. Fónagy János úgy fogalmazott: a cél az, hogy minél több hasonló központ jöjjön létre szerte az országban, hiszen a fejlesztés, a termelés- és gyártásnövelés, valamint a bővülés jelenthet kiutat a gazdasági nehézségekből mind Magyarországon, mind pedig Európában.

Forrás és képek: kormany.hu

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu