Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Gyártási tevékenységét kutatta a Pick

2022. April 16. 08:00
Gyártási tevékenységét kutatta a Pick

Kutatás-fejlesztési projektet zárt le a Pick Szeged Zrt. A nagyvállalat a Szegedi Tudományegyetemmel fejlesztett.

A Pick Szeged Zrt. a magyar élelmiszeripar egyik legismertebb vállalata. A cég Európa szerte is népszerűnek számít. A nagyvállalat még 2017 őszén a Szegedi Tudományegyetemmel indított közös kutatási programot, a projektet pedig március végén zárták le.

 

A vállalat és a felsőoktatási intézmény a szalámi előállítás folyamatát kutatta. A szalámigyártás teljes folyamatát átvizsgálták a több éves projekt részeként, amelyre több mint 2,5 milliárd forintot szántak. A kutatási eredmények közlése során a Pick Szeged Zrt. bejelentette, hogy új szalámi gyárat építenek Szegeden.

 

A Pick nagy hangsúlyt fektet a folyamatos kutatás-fejlesztésre

 

A kutatási projekt egyik fő célja éppen az volt, hogy a cég egy olyan gyárat hozzon létre a későbbiekben, ahol a kutatások eredményeit a legjobban tudja hasznosítani. Ennek köszönhetően az új gyárat a leghatékonyabb és legmodernebb gyártási folyamatok jellemzik majd.

 

A cég és az egyetem a különböző húsalapanyagok vízleadását, valamint a füstölési eljárás hatékonyságát vizsgálták a leginkább, sőt még egy tesztüzemet is létrehoztak, ahol a folyamatokat még pontosabban áttekinthetők voltak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu