Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Gyarapodik az ultragyors elektromos töltők száma

2022. November 22. 19:26
Gyarapodik az ultragyors elektromos töltők száma

Szép számban növekszik Magyarországon az olyan elektromos töltőpontok száma, amelyek a leggyorsabb töltést biztosítják.

Óriási ütemben növekszik Magyarországon az ultragyors elektromos töltő helyszínek száma. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye alapján a legmodernebb töltőpontok aránya a közeljövőben is tovább növekszik majd.

 

A minisztérium a további töltő pontokat egy 8 milliárd forintos keretösszegű beruházás által építené meg. A leggyorsabb töltőpontok az autópályák vagy a gyorsforgalmi utak mellett kerülnek elhelyezésre.

 

Jó hírrel szolgált a minisztérium az elektromos autók szerelmeseinek

 

Szám szerint közel 130 töltő épülhet meg a következő időszakban, amelyek közül néhány kizárólag a kamionok vagy a haszongépjárművek töltésére lenne alkalmas, hogy ebben a szegmensben is támogassák az elektromos megoldások mellett a hidrogén technológiát.

 

A legelső hidrogén töltőállomás az egyik legforgalmasabb hazai autóút mellett, az M1-es autópálya tatabányai szakaszán kerül kivitelezésre. A fejlesztésekkel Magyarország még közelebb kerülhet az európai hálózathoz, mivel egyre több és egyre modernebb töltőinfrastruktúra épül ki az országban.

 

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) egyik fő célja a beruházással az, hogy a sok töltőpont biztosításával minél inkább elterjesszék az elektromos és a hidrogén technológiát az autóiparban.

 

Forrás: TIM
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu