Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Gyakorlati felhasználása a mesterséges intelligenciának

2019. október 29. 19:00
Gyakorlati felhasználása a mesterséges intelligenciának

Az Infotér konferencia keretében több előadás is elhangzott a mesterséges intelligencia gyakorlati felhasználásáról.

Kósa Gábor, az iSRV Zrt. vezérigazgatója számos felhasználási lehetőségről beszélt. Az iSRV tevékenysége szerteágazó: komplex informatikai, digitális és biometriai projektjeik vannak, innovációval és kutatás-fejlesztéssel foglalkoznak, az informatika minden területén jelen vannak. Kósa Gábor példaként említette, hogy olaj- és vízügyi társaságok számára fejlesztenek olyan megoldásokat, melyek észreveszik az emberi szemmel nehezen érzékelhető problémákat. Kitért az MI biztonságtechnikai és városüzemeltetési felhasználására is.

 

 

A biometrikus azonosítási megoldások mellett a viselkedésminták figyelését és a fegyverek felismerését emelte ki, a közlekedés területén pedig a közlekedési dugók kezelését, azáltal, hogy a mesterséges intelligencia a lámpák irányításával csökkentené a forgalmat.
 
 
Bolla Tibor Mihály, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, Budapest közlekedésében jelenleg nagyon sok fejlesztés van folyamatban. Véleménye szerint az intelligens közlekedésnek köszönhetően nagyobb lenne az utak és a közösségi közlekedés kihasználtsága. Hozzátette, hogy a BKV elsősorban az üzemeltetéshez kapcsolódó alkalmazásokban lehet érintett. A felhasználási lehetőségek között említette az intelligenc megállókat és állomásokat, valamint az önvezető járműveket is. Utóbbi az M4 metró vonalán már megtalálható, a vezető nélküli üzem egy kiterjedt IT struktúrán alapul. 
 
 
 
 
Damak Ferenc, HRP Europe Kft. légi, távérzékelési és provideo üzletágának vezetője a drónok világáról beszélt. Elmondta, hogy a hadiipar és haditechnológia hívta életre a pilóta nélküli járműveket, ugyanakkor sokkal régebbre nyúlik ez vissza, mint gondolnánk. 1849-ban vetették be az első pilóta nélküli járművet, azóta pedig számos fejlesztés valósult meg a kereskedelmi drónokig - tette hozzá.
 
 
 
 
A drónok és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról már Kiss Balázs, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere beszélt. Videókkal szemléltette, hogy a modern drón megfigyeli a környezetét, reagál a vészhelyzetre, valamint feltérképezi és felméri a katasztrófasúlytott területeket. 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu