Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.12. - vasárnap, Izabella napja van.

Belföldi hírek

Gulyás: eltörlik a vásárlási idősávokat

2020. június 18. 09:38
Gulyás: eltörlik a vásárlási idősávokat

A mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető kiemelte: úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így. Arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság azt javasolta - és a kormány álláspontja is az -, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a határok átjárhatóságát az uniós tagállamok között. Ugyanakkor míg korábban úgy tűnt, a migráció megállt, a májusi adatok már aggasztóbbak, de remélhetőleg a határok átjárhatósága nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartani a határok védelmét - közölte. Hozzátette: Magyarország képes megvédeni a határait. A miniszter értékelése szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon sikeresebb, mint Nyugat-Európa számtalan államában. A rendkívüli jogrend tette lehetővé az azonnali és hatékony cselekvést - mondta a tárcavezető, hangsúlyozva: a védekezés azért lehetett sikeres, mert nemzeti egység jött létre, és "új fejlemény", hogy ez az ellenzék nélkül is létrejöhetett. Közölte, a mostantól érvényes járványügyi készültséget hat hónapra hirdették ki, és három havonta vizsgálják felül. 

 

Gulyás: eltörlik a vásárlási idősávokat

 

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a gazdasági intézkedésekkel 1,2 millió magyar munkavállaló munkahelyét sikerült megvédeni. Hangsúlyozta: ahogy várható volt, a munkaerőpiacra és a gazdaság teljesítményére is komoly hatással volt a járvány elleni védekezés miatti teljes leállás. A gazdasági növekedés vonatkozásában eltérőek az előrejelzések, a kormány a Pénzügyminisztérium által jelzett 3 százalékos recesszióval számol - mutatott rá. Hozzátette: mivel a költségvetés tervezésekor nem erre számítottak, ez nagy mértékben csökkenti a költségvetés mozgásterét.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu