Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Gőzerővel folyik az állattartó telepek modernizálása

2021. április 10. 07:00
Gőzerővel folyik az állattartó telepek modernizálása

Az Agrárminisztérium kiemelten fontosnak tartja, hogy az állattartó telepek a lehető legmodernebb technológiával felszereltek legyenek, hiszen az agráriumot ez viszi előre. A fejlesztések előmozdítása érdekében eddig mintegy 69 milliárd forintot folyósítottak a gazdáknak.  

Korszerűsítési céllal 69 milliárd forint támogatást hagyott eddig jóvá az Agrárminisztérium, derült ki Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán megjelent videóüzenetéből. A miniszter kitért rá, hogy eddig 142 pályázó részesült az összegből pályázati kiírások jóvoltából. A pénzt technológiai fejlesztésekre költhetik. 

 


Marhatenyésztés

 

Beszédében külön kitért a füzesabonyi K64 Farm Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató Kereskedelmi Kft. soron következő beruházására. Kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból újíthatják meg tanyájukat. A technológiai újítások során a disznók számára építenek hizlaldát, amelybe 12 ezer sertés fér. A takarmányozást robotizált, kombinált önetetőkkel oldják meg, fűteni pedig termálvízzel fognak. Nemcsak gazdaságos és modern, hanem fenntartható és környezetbarát megoldás is. A beruházás összköltsége négymilliárd forint lesz.  


 

A támogatások ezzel a 69 milliárddal nem érnek véget. 2021-ben a kormány 950 milliárd forintos támogatási keretről döntött, amellyel a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart támogatják majd, hasonlóan pályázatok útján. A kiírások Nagy szerint egymást fogják követni, a kisebb állattartó telepek megújulására a pályázat 30 milliárd forintos keretösszeggel már áprilisban megjelenik állítása szerint.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu