Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Giró-Szász András: A kormány legfőbb feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés

2013. May 15. 10:32
Giró-Szász András: A kormány legfőbb feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a 2012. negyedik negyedévhez képest a szezonális és naptárhatásoktól tisztított adatok szerint, az előző év hasonló időszakához képest 0,9 százalékkal csökkent.


Magyarország kijött a recesszióból - kommentálta Giró-Szász András kormányszóvivő az első negyedéves GDP-adatokat szerdán.   Szavai szerint az idei évben Magyarországon a gazdaság már növekedni fog.

Giró-Szász hozzátette: a londoni elemzők is úgy látják, hogy beindul a magyar gazdaság motorja, az OTP Bank keddi előrejelzése szerint Magyarországon idén 1 százalékos gazdasági növekedést várható. Már az Európai Bizottság tavaszi előrejelzésében is gazdasági növekedést jelez - fejtette ki.

Giró-Szász András kormányszóvivő

 

Giró-Szász András kormányszóvivő reagált a Központi Statisztikai Hivatal GDP adataira


 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében hangsúlyozta: technikai értelemben megszűnt a recesszió Magyarországon: "A számok a kormány korábbi számításait igazolták, amely szerint lassabb növekedés várható az első félévben, míg az év második részében javulhat a teljesítmény". A gazdasági tárca szerint az előzetes GDP adatok, a nemrég publikált pozitív beszerzésimenedzser-index adatok és a javuló fogyasztói bizalmi mutatók alapján a gazdaság teljesítményének további erősödése várható.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu