Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Gigafejlesztés készül a Coca-Colanál

2021. március 28. 07:00
Gigafejlesztés készül a Coca-Colanál

Stratégiai együttműködési megállapodásukat újította meg a kormány a Coca Cola magyarországi vállalatával. A nagyvállalatnak szándékában áll a következő években tízmilliárdos beruházásokat tető alá hozni, amelyhez szükséges az állami támogatás is, ezért köttetett újra a 2012-ben aláírt szerződés.  

A stratégiai megállapodást frissítették, amely a hosszútávú együttműködés lehetőségeit rejti magában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány gazdasági támogatási programja megfelelő, munkahelyteremtésben és GDP termelésben is megmutatkoznak a pozitív oldalai. 

 

Az aláírás

 

A nagyvállalatnak konkrét tervei vannak a következő évekre, harmincmilliárdos fejlesztési programot dolgoztak ki a cégnél. A nagyja kapacitásbővítésre megy el, és tízmilliárd forint jut az értékesítési hálózat fejlesztésére. Dunaharasztiban pedig megépítik a cég legnagyobb közép-európai gyártóbázisát. Különböző logisztikai fejlesztéseket is végrehajtanak, technológiai korszerűsítések várhatók.  

 

Különböző problémaköröket érintő fejlesztésekben is gondolkodik a Coca Cola, többek közt fenntarthatósági vagy népegészségügyi kérdéseket vizsgálnak. A Coca Cola termékeit kevésbé pártolók ugyanis a leginkább azt hányják a gyártó vállalat szemére, hogy egészségtelen termékeket csomagolnak környezetre ártalmas anyagokba. A cég már korábban is tett lépéseket a fenntartható irányba, a vállalat kommunikációja szerint a csomagolásaik száz százalékban újrahasznosíthatók. A továbbiakban a lebomló csomagolások bevezetésének lehetőségét is megvizsgálják.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/ Soós Lajos

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu