Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

Gigaberuházás kezdődik Nyíregyházán

2022. június 19. 09:00
Gigaberuházás kezdődik Nyíregyházán

Egy dél-koreai vállalat kezd közel 300 milliárd forintos beruházási projektbe Nyíregyházán.

Jelentős befektetési és fejlesztési program veszi kezdetét Nyíregyházán, ahol egy dél-koreai vállalat indít 290 milliárd forint összértékben beruházást. A beruházás Magyarország idei legkomolyabb fejlesztési programja.

 

A fejlesztés az elektromos autókhoz fog kapcsolódni, hiszen az új gyárban szeparátorfóliákat készítenek majd, amelyeket a későbbiekben az elektromos autók akkumulátorához használnak. A beruházásról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt.

 

Az elekromos autók akkumulátorához gyárt eszközöket a cég

 

A szóban forgó cég a W-Scope nagyvállalat lesz. A dél-koreai cég Magyarországon hozza létre legelső európai gyárát, amellyel közel 1200 új munkahelyet teremtenek hazánkban. A gyárban éves szinten mintegy 1,2 milliárd négyzetméternyi szeparátorfilmet készítenek az elkészülte után.

 

Magyarország ezzel még komolyabb helyre kerülhet a világ elektromos akkumulátor gyártói között. Hazánk immáron a 3. legnagyobb kapacitásával fog rendelkezni globálisan, Kína és Egyesült Államok után, amely óriási szó. Az exportban Magyarország jelenleg globálisan az 5. helyet foglalja el.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu