Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Gigaberuházás indul hazánkban

2022. August 13. 09:45
Gigaberuházás indul hazánkban

Magyarországon ekkora beruházás eddig még nem volt, mint amelyet most Debrecenben jelentettek be.

Óriási beruházást jelentettek be augusztus közepén Debrecenben. Az ország egyik legnagyobb városában olyan összegben indul beruházás, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb fejlesztési projekt Magyarországon.

 

Debrecenben az ázsiai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) ruház be közel 3000 milliárd forintos értékben. A kínai nagyvállalat jelenleg globálisan is piacvezető az akkumulátor gyártás területén. A szektor legnagyobb gyártójával 2020 óta tárgyal Magyarország.

 

A projekt folyamatát még nem jelentette be a cég

 

A sikeres tárgyalások után került sor a bejelentésre, ahol közölték, hogy több mint 220 hektáros területen valósul meg a projekt, tehát óriási gyárat épít fel Debrecenben a Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL).

 

A kínai cégnek a debreceni lesz a második európai gyára. Magyarországra ezáltal hatalmas tőke áramlik be egy külföldi nagyvállalattól, melynek eredményeképp közel 9000 új munkahely jön létre az országban.

 

A beruházás egyébként az elektromos járművek gyártásához kapcsolódik, hiszen a cég olyan akkumulátorokat fejleszt, amelyeket főleg az elektromos autókba telepítenek később. A projekt összhangban áll a magyar kormány korábban közölt céljaival is, miszerint az elektromos jármű szektor a jövőben hazánk egyik fő iparága lesz.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu