Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Geotermikus újítások hazánkban

2023. March 28. 13:56
Geotermikus újítások hazánkban

Egyre fontosabb része a magyar energiaszektornak a geotermikus energia hasznosítása.

Létfontosságú lesz a jövőben, hogy egy ország milyen szinten tudja biztosítani a lakók számára a megbízható energiaellátást. A magyar kormány egyik fő célja jelenleg, hogy az életminőségre kiemelten odafigyeljen, ezért prioritást élveznek azok a beruházások, amelyek az energiaszektorban történnek.

 

Most éppen az EU-Fire Csoport adta át legújabb geotermikus projektjét, amelynek eredményeképp képesek egész Mosonmagyaróváron támogatni a távfűtési technológiát és a hatékonyságot.

 

Fókuszban az alternatív megoldások

 

A geotermikus energia jelentős mennyiségű földgázt képes kiváltani, ezért a kormány törekvése, hogy 2030-ra éves szinten legalább 1 milliárd köbméter földgázzal kevesebbet kelljen Magyarországra exportálni, köszönhetően az addig elinduló geotermikus beruházásoknak.

 

A fenntarthatóság és a biztonság miatt nélkülözhetetlenek lesznek a jövőben az ehhez hasonló termálenergia hasznosító innovációk, ám a termelési helyszíneket még kutatni szükséges a kormány közleménye alapján.

 

Az EU-Fire Csoport jelenlegi beruházása hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon egy élhetőbb jövő jöjjön létre és alapot adhat a következő energiaipari fejlesztéseknek is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu