Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.16. - csütörtök, Valter napja van.

Belföldi hírek

Gazsó L. Ferenc Tusnádfürdőn beszélt a Kárpát-medencei magyar tudósítókról

2014. július 30. 20:55
Gazsó L. Ferenc Tusnádfürdőn beszélt a Kárpát-medencei magyar tudósítókról

Az 5. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Közmédia sátorban tartott kerekasztal-beszélgetésen Gazsó L. Ferenc, az MTI Zrt. vezérigazgatója többek között a közösségi média fontosságáról is beszélt.

Gazsó L. Ferenc, az MTI Zrt. vezérigazgatója, Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna TV vezérigazgatója, Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója, Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója és Kiss Gábor István moderátor (balról jobbra)Gazsó L. Ferenc, a hírügynökség ingyenes hírszolgálata és a külhoni magyarságról szóló hírek mellett szólt arról, hogy tavaly éppen Tusványoson jelentették be a külhoni magyar sajtószolgálat elindulását. Mára mintegy 400 szervezet él a lehetőséggel, hogy az Országos Sajtószolgálat mintájára híreit feltöltse és közvetítse - jelezte.

Elmondta: a Kárpát-medence minden térségében telepített tudósítója van az MTI-nek, emellett fotóriportereket is foglalkoztatnak. A fotóriporterek a Kolozsvári magyar napokon a Világ magyar szemmel című kiállításon mutatkoznak be hamarosan. A hírügynökségi anyagok pedig még az idén megjelennek a közösségi portálokon is - mondta a jövőbeni tervekről.

Szólt többek között arról is: fontos, hogy ne csak beszéljenek a közösségi médiáról, hanem közvetlen élő kapcsolatot alakítsanak ki a közönséggel és a szakmával. Minden lehetőséget meg kell ragadni, ami erre alkalmas, ilyen Tusványos is.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu