Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Gazdasági szempontok is indokolják a magyar-szlovák határátkelők fejlesztését

2013. August 28. 11:00
Gazdasági szempontok is indokolják a magyar-szlovák határátkelők fejlesztését
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zemplénagárdot és a szlovákiai Nagytárkányt (Veµké Trakany) összekötő utat.
Az útszakasz átadását jelképező szalagot Szijjártó Péter Szőllős János, a Kassa megyei önkormányzat alelnöke és Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője társaságában vágta át. Szijjártó Péter az eseményen elmondta: egy fejlesztési programon keresztül a következő 7 évben megduplázódik a Magyarország és Szlovákia közötti határszakaszon átívelő közlekedési kapcsolatok száma.
Szijjártó Péter beszéde az útátadáskor


A határkeresztező kapacitások fejlesztésének ötven százaléka a tervek szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valósul meg, ami részét képezi a 130 milliárd forintos országos programnak - mondta Szijjártó Péter. Országszerte 115 kapcsolat előkészítése és kivitelezése zajlik .


Szijjártó Péter


Szijjártó: "A következő hét évben megduplázódik a magyar-szlovák határátkelők száma "A csaknem 700 kilométer hosszú magyar-szlovák határszakaszon jelenleg 28 közúti határátkelési lehetőség van és átlagosan 25 kilométerként lehet átkelni a szomszédos országba. Elmondta, Európa nyugati részén ennél sűrűbben találni határátlépési pontokat, ráadásul a Dunától keletre nincsen határ menti autóbusz- és vasúti közlekedés.Ez nemcsak közlekedési, hanem gazdasági problémát is okoz, hiszen a határ mentén lévő vállalkozások számára elérhető keresletet csökkenti - tette hozzá az államtitkár.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu