Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Gazdasági évnyitót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2017. February 28. 11:55
Gazdasági évnyitót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a fenntarthatóságot és a versenyképességet nevezte az egyensúly és a növekedés mellett a következő években a legfontosabb gazdasági feladatnak.

Ehhez elengedhetetlennek nevezte a bérek növekedését, mert, mint fogalmazott az alacsony munkabérek nem ösztönöznek a versenyképesség javítására. Kifejtette, hogy alapvetően kedvező folyamatokat lehet látni a gazdaságban, valamennyi makrogazdasági mutató pozitív irányt tükröz. A kamara gazdasági évnyitóján Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szintén a versenyképesség fontosságáról beszélt.

 

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti bank elnöke - Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitója

 Matolcsy György, a Magyar Nemzeti bank elnöke beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján

 

Versenyképességi fordulatra van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság kikerüljön a közepesen fejlett országokra jellemző növekedési csapdából - fogalmazott, hozzátéve, hogy ehhez szükséges egyebek mellett a személyi jövedelemadó kulcsának csökkentése, amely munkahelyteremtésre, munkavállalásra és a tudástőke felhalmozására ösztönöz. Fontos az adóelkerülés további mérséklése, az export hozzáadott érték arányának növelése és a kutatás-fejlesztési kiadások növelése is - fejtette ki.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu