Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Gazdaságfejlesztési stratégiát tárgyalt a Versenyképességi Tanács

2018. July 10. 12:12
Gazdaságfejlesztési stratégiát tárgyalt a Versenyképességi Tanács

Varga Mihály, pénzügyminiszter elmondta: a Nemzeti Versenyképességi Tanács két ülésen keresztült tárgyalt meg három gazdaságfejlesztési stratégiát.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara júniusban bemutatott dokumentuma után most a Magyar Nemzeti Bank, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkaanyagának téziseit vitatták meg – mondta el a pénzügyminiszter. A jegybank által összeállított, „180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért – Új Magyar Fejlesztési Terv” című, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztési stratégiája is fontos célként fogalmazza meg a magyar gazdaság versenyképességi fordulatának folytatását – hangsúlyozta Varga Mihály. A tanács a három stratégia összevetését követően várhatóan az ősz folyamán tesz javaslatot a kormánynak a versenyképességet tovább erősítő intézkedésekre.

 

Gazdaságfejlesztési stratégiát tárgyalt a Versenyképességi Tanács

A tanács a három stratégia összevetését követően várhatóan az ősz folyamán tesz javaslatot a kormánynak 

 

Az MNB intézkedési terve ambiciózus makrogazdasági célszámokat határoz meg 2030-ra, amelyek az elemzés szerint elérhetők a 180 intézkedés megvalósításával. Az ITM stratégiája elemzi és indokolja, hogy mely globális megatrendek határozzák meg a magyar gazdaságpolitika mozgásterét, de vizsgálja a hazai gazdaságpolitika rendszerváltoztatás óta eltelt kulcsfontosságú folyamatait is, különös tekintettel a duális gazdaságszerkezet létrejöttére.

 

Gazdaságfejlesztési stratégiát tárgyalt a Versenyképességi Tanács

Az ITM stratégiája vizsgálja a hazai gazdaságpolitika rendszerváltoztatás óta eltelt kulcsfontosságú folyamatait is

 

Varga Mihály elmondta, hogy a versenyképesség szempontjából különösen fontos a nyelvtanulás hatékonyságának növelése. A júliusi ülésen erre vonatkozóan is döntés született, a kormány elé terjesztett javaslatok között szerepel többek között a nyelvtanulási diákhitel bevezetése, valamint az idegennyelvi-táborok ösztönzése és a külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezése.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu