Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Futurisztikus cégeket épít az NKFI Hivatal

2023. February 08. 08:49
Futurisztikus cégeket épít az NKFI Hivatal

Idén is meghirdette a Gyorsítósáv pályázatot az NKFI Hivatal, hogy segítse a jövő vállalatait.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023-ban is kiemelt szerepet szán a vállalkozások fejlesztésére és az új vállalatok létrehozására. A hivatal a cél érdekében az idei évben is meghirdette a Gyorsítósáv pályázatot.

 

A Gyorsítósáv pályázat az olyan magyar vállalatok innovációit hivatott támogatni, amelyek által gyors növekedés érhető el a gazdaságban és amelyek képesek jelentős hozzáadott értéket képviselni az iparágban.

 

A modern vállalatok jelentik a jövő gazdaságának alapját

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a magyar felsőoktatási intézményekkel is nagyon jó kapcsolatot ápol, hiszen számos vállalkozás ötlet pattanhat ki a hallgatók vagy épp az egyetemeken dolgozó szakemberek eszméjéből.

 

A hivatal egyik fő oktatási partnere a győri Széchenyi István Egyetem, hiszen az intézmény mentorálásával már több olyan cég jött létre a városban, amelyeknek van nyertes pályázata a Gyorsítósáv program alatt.

 

A győri egyetem még egy külön céget is létrehozott annak érdekében, hogy támogassák az intézményben a szellemi ötletek kibontását, a cégek létrehozatalát, illetve az innovációk hasznosítását.

 

Forrás: SZE
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu