Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Frissítette stratégiáját a Mol, alkalmazkodik a kor kihívásaihoz

2021. február 25. 09:13
Frissítette stratégiáját a Mol, alkalmazkodik a kor kihívásaihoz

A Mol-csoport mindig időben váltott stratégiát, ennek is köszönheti piacvezető szerepét Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint. Idén a körforgásos gazdaság felé veszi az irányt a társaság, úgy gondolják, az olajipar átalakulásának jelenlegi szakasza megkívánja az átstrukturálást.  

A Mol-csoport regionális vezető szerepét meg akarja őrizni a jövőben is, ezért a körforgásos gazdaságban vesz részt a vállalat a továbbiakban. 2021-es stratégiai frissítésének vezérelve a fenntarthatóság, ilyen jellegű beruházásokat finanszíroznak majd.  

 

A körforgásos gazdaságra állnak át, hulladékgazdálkodási fejlesztéseket alakítanak ki. Újrahasznosítják, amit lehet, és alternatív üzemanyagok felé fordítják a figyelmet, a fosszilis üzemanyagokat folyamatosan váltják majd le.  

 

Mol kút

 

Fenntartható termelés feltételeit is létre kívánják hozni, tervezik az alacsony karbonkibocsátású üzemanyagok forgalomba hozatalát, mindezt azzal egybekötve, hogy kúthálózatait átalakítja a cég. A már kibocsátott szén-dioxid újrahasznosítási lehetőségeit is górcső alá veszik.  

 

Hernádi Zsolt stratégiaváltást bejelentő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vállalat eddig is jó ütemben váltott és remélik, most is sikerül a jó irányt választani. Az eddigi sikeres lépéseket összegezte, kitérve az eddigi regionális terjeszkedésekre, a napi egymillió feletti értékesítéseire, és hogy a vállalat már a tőzsdén is remekül szerepel.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Mol

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu