Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Formálódó magyar-kínai gazdasági kapcsolatok

2011. September 13. 18:25
Formálódó magyar-kínai gazdasági kapcsolatok
A magyar és kínai gazdasági és üzleti élet képviselői találkoztak Budapesten. A rendezvényen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki kijelentette: a gyorsan terebélyesedő magyar-kínai gazdasági kapcsolatokkal együtt fejlődnek az emberi kapcsolatok is.
A negyedik alkalommal rendezett konferencia elsősorban az infokommunikáció, biotechnológia, energiahatékonysággal és környezetvédelemmel kapcsolatos technológiák, valamint a kapcsolódó befektetések területén érdekelt vállalkozások, befektetők és szakmai szövetségek számára nyújtott alkalmat a közvetlen partnerszerzésre.

A miniszterelnök-helyettes beszédében emlékeztetett arra, hogy a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlődését megalapozta a két ország miniszterelnökeinek idei júniusi budapesti megbeszélése,

Semjén Zsolt, Mendelényi Dániel
A miniszterelnök-helyettes beszédében emlékeztetett arra, hogy a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlődését megalapozta a két ország miniszterelnökeinek idei júniusi budapesti megbeszélése, ahol 12 együttműködési megállapodás született. A továbbiakban azt hangsúlyozta, hogy jó esélyt lát arra, hogy a csúcstechnológia különböző területein, így az orvos-biológiában, a zöldtechnológiában és az elektronikában is együttműködjenek magyar és kínai vállalkozások.

Gao Jian beszédében szólt arról, hogy országa 2011-ben kezdte meg a 12. ötéves tervet, amelynek keretében a korábbihoz hasonló gyors gazdasági növekedést terveznek.

Kína budapesti nagykövete Gao Jian
Az eseményen részt vett Kína budapesti nagykövete Gao Jian is. Beszédében szólt arról, hogy országa 2011-ben kezdte meg a 12. ötéves tervet, amelynek keretében a korábbihoz hasonló gyors gazdasági növekedést terveznek. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok eredményeként a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 2015-re elérheti a 20 milliárd dollárt a tavalyi 8,7 milliárd dollár után - tette hozzá.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatok eredményeként a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 2015-re elérheti a 20 milliárd dollárt

Kína budapesti nagykövete Gao Jian
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről Mendelényi Dániel, a Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság Titkárságának vezetője a magyar-kínai együttműködés eredményeiről és perspektíváiról tartott előadást a China Hi-Tech Fair konferencián.

újabb jelentős, a versenyképességet növelő és munkahelyeket teremtő megállapodással bővülnek a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok.

Mendelényi Dániel, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Mendelényi Dániel előadásában kiemelte, hogy a Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság a kínai miniszterelnök júniusi magyarországi látogatása óta is folyamatosan zajló egyeztetéseinek eredményeképp újabb jelentős, a versenyképességet növelő és munkahelyeket teremtő megállapodással bővülnek a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok.

Kétmilliárd forintos beruházással, kínai befektetéssel napelemeket és napkollektorokat gyártó üzem épül Berettyóújfaluban

Kína budapesti nagykövete, Gao Jian,
Galló Ferenc, Orient Solar Kft.
Az üzleti élet szereplői közül a konferencián részt vett Galló Ferenc vállalkozó, a kínai-magyar Orient Solar Kft. ügyvezető igazgatója is. Az általa vezetett beruházás jó példa arra, hogy hogyan lehet mindkét fél számára gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat építeni. Kétmilliárd forintos beruházással, kínai befektetéssel napelemeket és napkollektorokat gyártó üzem épül Berettyóújfaluban, ahol az ősztől háromszázan, 2013-tól pedig várhatóan ezren dolgoznak majd.

A konferenciát követően dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Wang Jian, a BGI vezérigazgatója együttműködési keret-megállapodást írt alá fotó:mconet

A keretmegállapodás aláírása - fotó:mconet
A konferenciát követően dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Wang Jian, a BGI vezérigazgatója együttműködési keret-megállapodást írt alá arról, hogy a shenzeni székhelyű vállalat közép-európai központját (BGI Central Europe) Budapesten hozza létre. (T.A)
forrás:MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu