Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Forgalomszámlálási technológiát teszteltek itthon

2022. június 03. 16:54
Forgalomszámlálási technológiát teszteltek itthon

Közös projektbe vágott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Asura Technologies Zrt. a mesterséges intelligencia területén.

Innovatív projektbe kezdett közösen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Asura Technologies Zrt. A két vállalat kerékpáros forgalomszámlálási rendszert tesztelt Magyarországon, a projekt pedig sikeresen zárult.

 

A kerékpárszámlálást a fővárosi Megyeri híd pesti hídfőjénél folytatták, ám nem a számlálás volt a beruházás és tesztelés fő célja. A folyamat közben a két szervezet fő küldetése az volt, hogy javítsák a mérési adat minőséget, majd kifejlesszenek egy olyan technológiát, amely valós idejű adatszolgáltatásra képe é automatizáltan működik.

 

Az adatok kiértékelése további fejlesztésekhez vezetnek

 

A mérések arra engednek egyébként következtetni, hogy egyre több lakos használja kerékpárját már hétköznap is. A hasonló projektek abban is segíthetnek, hogy a későbbi kerékpár és gyalogoshálózat fejlesztéseket minél hatékonyabban végre hajtsák a beruházók. Az ehhez hasonló fejlesztések létfontosságúak, hiszen a közúthálózat óriási terheltségnek van kitéve.

 

Az Asura Technologies Zrt. egyébként magyar vállalat és a videoanalitikai fejlesztéseik mesterséges intelligencián alapulnak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu