Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Fontosak a munkahelyteremtő innovációs beruházások

2012. September 26. 10:33
Fontosak a munkahelyteremtő innovációs beruházások
Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt az Egis Gyógyszergyár Nyrt. új kutatás-fejlesztési épületeinek avatásán, aki beszédében az innovációt és a munkahelyek teremtését emelte ki.
A kormányfő úgy fogalmazott, „nagyszerűnek érezhetjük ezt a napot azért is, mert ez a 7 milliárdos beruházás mintegy félszáz munkahelyet biztosít magasan képzett szakemberek számára. Nem akármilyen félszáz alkalmazottról beszélünk – jegyezte meg. Mint mondta, minél képzettebb egy Magyarországon lévő gyártókapacitás alkalmazotti köre, annál valószínűbb, hogy hosszabb távon is hazánkban marad a beruházás, és hogy újabb csatlakozó beruházások jönnek létre. A beruházás egyébként 226 millió forint értékű kormányzati támogatást kapott.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt az Egis Gyógyszergyár Nyrt. új kutatás-fejlesztési épületeinek avatásánOrbán Viktor szólt arról is, hogy az Egis Közép-Európa összes iparvállalata közül a negyedik legnagyobb összeget, 11,6 milliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre, ez a cég árbevételének a 90 százaléka. Magyarország kormányának nevében szeretnénk elismerésünket kifejezni ezért a nemzetközi rangsorban elfoglalt nagyszerű helyért – fűzte hozzá. A kormány Magyarországon egy munkaalapú társadalmat szeretne létrehozni a jelenlegi munkahelyek megőrzésével és olyan fejlesztési beruházások elősegítésével, amelyek aztán új munka- és kutatási lehetőséget jelentenek.


Forrás: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu