Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Fontos, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások saját lábukra tudjanak állni - hangzott el a VOSZ konferenciáján

2015. június 11. 14:04
Fontos, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások saját lábukra tudjanak állni - hangzott el a VOSZ konferenciáján

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes előadást tartott  június 11-én a Kormány külgazdasági törekvéseiről a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által szervezett „TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 – A MUNKÁÉRT! pályázat” zárókonferenciáján.

 
A VOSZ konferencia sajtótájékoztatója - Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

 

 

A Liga Szakszervezetek, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) partnerségben 1,6 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával 2013. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között A munkáért! címmel programot valósított meg az Új Széchenyi Terv keretében. A program fő célja volt a kis- és középvállalkozások ismereteinek bővítése, a versenyképességük javítása, a foglalkoztatási potenciáljuk elősegítése, a piacra jutás támogatása és az együttműködésben történő gondolkodás elősegítése. A projekt keretében a VOSZ szakértői hálózatot épített ki, tematikus kiadványokat jelentetett meg, speciális honlapot működtet, regionális információs központokat hozott létre, tanácsokat adott és 103 rendezvényt tartott. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára a zárókonferencián úgy látta, hogy a program megvalósításával a munkaügyi kultúra egy szinttel feljebb lépett, és hozzájárulhat a társadalmi párbeszéd szélesítéséhez. A konferencián tartott előadásában bemutatta a pályázatot, valamint a VOSZ sokrétű tevékenységét is.

 

 

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes előadása (1.rész)

 

 

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes államtitkár

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes előadást tartott "A MUNKÁÉRT! pályázat” zárókonferenciáján

 

 

 

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes előadása (2.rész)

 Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elmondta: a most zárult projektben a Liga szakképzési tananyagot készített a munka világáról, és szeretnék elérni, hogy ez kötelező tananyag legyen szakképzőkben. A programban támogatták a kollektív szerződések kötését, elvégezték a Munka törvénykönyvének hatásvizsgálatát is tudományos szervezetek bevonásával. Szerinte a VOSZ és a Liga együttműködése példaértékű és történelmi jelentőségű, a jövőben a kapcsolatukat a társadalmi párbeszéd erősítésében, a civil társadalom közös építésében szeretnék erősíteni.

 

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára a zárókonferencián

 Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az eseményen tartott előadásában elmondta: Fontos, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások saját lábukra tudjanak állni, és minél több hozzáadott értéket tartalmazó exportképes termékkel jelenjenek meg. Kitért arra, hogy a magyar gazdaság nyitott, exportorientáltsága pedig lehetőséget ad a növekedésre a vállalkozások és a gazdaság számára egyaránt. A déli és a keleti nyitás mellett beszélt a kis- és középvállalkozások szerepének növeléséről is.

 

 

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnökének előadása

 

 

Hangsúlyozta: Magyarországnak jó értelemben véve egy nagyon extrovertált, kifelé fordult gazdasága van, az exportunk nagysága közel megegyezik a GDP nagyságával. Ez azt is jelenti, hogy ha hazánk sikeres az exportban és tudunk a világ számára versenyképes termékeket, szolgáltatásokat, technológiát adni, akkor az ország is sikeres lesz és több értékes munkahelyet tudunk teremteni. Szabó László elmondta: mindenképpen szeretnének beruházásokat Magyarországra vonzani, és nem csupán az összeszerelés kapcsán, hanem azt szeretnék elérni, hogy minél nagyobb hozzáadott értéke legyen. Hangsúlyozta emellett: nem elég csupán valami jót előállítani, azt el is kell tudni adni.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu