Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.01.21. - kedd, Ágnes napja van.

Belföldi hírek

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

2020. január 15. 14:55
Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

Sor a folytatólagos sztrájktárgyalások ez évi első fordulójára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek – a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, mint főtárgyaló, valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete – között. A megbeszélésen részt vettek az egészségügyi ágazat reprezentatív szakszervezeteinek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is.

A tárgyalás témái között szerepelt a szakszervezetek és az EMMI közötti együttműködési megállapodás kiegészítése az időközben elért tárgyalási eredményekkel, valamint az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülésének további növelése, illetve kiemelten a MOK által 2019-ben a paraszolvencia kivezetése érdekében benyújtott bértáblájának módosítási igénye, és a gazdasági-műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bértáblája is. A MOK új vezetése új bértáblát szeretne, és a szakszervezeti főtárgyaló is a tavaly benyújtott bértábla emelését indítványozta.

 

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

 

A tárgyaló partnerek megállapodtak abban, hogy az egészségügyi struktúraváltással és a finanszírozással kapcsolatos munkában is együttműködnek. Egyetértettek abban, hogy az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók közalkalmazotti foglalkoztatása kiszámítható és igazságos legyen. A főtárgyaló vállalta, hogy a héten újból egyeztet stratégiai partnerével a végleges bértábláról, miután a MOK tegnap megváltoztatta korábbi álláspontját. A minisztériummal való tárgyalások folytatására 2020. február 3-án kerül sor.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu