Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.03. - Saturday, Klotild napja van.

Belföldi hírek

Folytatódott a foglalkoztatás növekedése Magyarországon

2014. November 02. 17:17
Folytatódott a foglalkoztatás növekedése Magyarországon

Már 4 millió 182 ezren dolgoztak a 2014. július-szeptemberi időszakban, ami 192 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Továbbra is dinamikusan növekszik a foglalkoztatás hazánkban a KSH legfrissebb gyorstájékoztatója szerint. A munkanélküliség újabb mélypontra, 2,4 százalékponttal 7,4 százalékra esett a III. negyedévben.

A foglalkoztatottak számának jelentős mértékű növekedésében nagy szerepe van a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak. A kedvező foglalkoztatási adatok pozitívan hatnak a költségvetés bevételeire, emellett a háztartások fogyasztási kiadásait is emelik, ennek eredményeként elősegítik a gazdaság bővülését is.

 

foglalkoztatás, munkahelyteremtés, KSH

 

Folytatódott a foglalkoztatás növekedése Magyarországon

 A Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján közölte: Magyarország nyolc hónapja listavezető a női munkanélküliség csökkentésében. 2014 januárja és augusztusa között minden hónapban az unió tagállamai közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a női munkanélküliség.

Szalai Piroskára, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos szerint a munkanélküliség idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a Munkahelyvédelmi Akció tette lehetővé.

Forrás: KSH, Nemzetgazdasági Minisztérium

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu