Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Folytatódnak az iskolafejlesztések

2018. January 04. 14:58
Folytatódnak az iskolafejlesztések

Palkovics László oktatási államtitkár elmondta: idén több pénz lesz az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések és az oktatás színvonalának javítását szolgáló intézkedések és az iskolai eszközvásárlások.

Az államtitkár tájékoztatása szerint 2018-ban 572 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint 2010-ben. Tavalyhoz képest pedig több mint 130 milliárd forinttal több jut az oktatás fejlesztésére, ezzel eléri a 2000 milliárd forintot a teljes oktatási rendszerre fordított éves támogatási összeg. Idén 126 milliárd forint összegben mintegy 540 iskolában valósulnak meg fejlesztések és több mint 16 milliárd forint értékben épülnek új tornatermek, tanuszodák és tantermek, így a közeljövőben lezáruló 82 beruházáson felül további 75 településen indulhat ilyen fejlesztés. További mintegy 53 milliárd forint értékű iskola- és óvodafejlesztés valósul meg a megyeszékhelyeken a Modern városok program keretében.

 

Folytatódnak az iskolafejlesztések

Jelentős eszközvásárlások is segítik a pedagógusok munkáját idén

 

Jelentős eszközvásárlások is segítik a pedagógusok munkáját: a Klebelsberg Központ 14 ezer számítógépet, ugyanennyi monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort vásárolt az iskolák számára - sorolta. Tavasszal várhatóan további 70 ezer informatikai eszköz - közte csaknem 46 ezer tanári és tantermi laptop, 24 ezer tanulói tablet és 800 tárolószekrény, továbbá 8 ezer tantermi megjelenítő eszközt adnak az iskoláknak. Palkovics László szólt arról is, hogy a pedagógusbér-emelésnek köszönhetően mára átlagosan 50 százalékkal nőtt a pedagógusok bére. Erre a célra eddig 350 milliárd forintot fordítottak.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu