Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Folytatódnak az élelmiszeripari innovációs projektek

2022. September 21. 08:00
Folytatódnak az élelmiszeripari innovációs projektek

Több milliárdos élelmiszeripari beruházás indulnak szerte az országban egy pályázatnak köszönhetően.

Számos élelmiszeripari nagyberuházás veszi kezdetét a szerte Magyarországon, amelyek közül az egyik legnagyobb a Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. projektje. A vas megyei cég 3,2 milliárd forintból fejleszti és bővíti tovább a saját gyártó üzemét. A beruházás a Megújuló vidék megújuló agrárium program részeként indul.

 

A szóban forgó pályázati program eredményeképp összesen 4 magyar élelmiszeripari nagyvállalat modernizálja tevékenységét és üzemt. A 4 nagyvállalat közel 15 milliárd forintból gazdálkodhat, a kapott összeget pedig kizárólag a kivitelezésre és a technológiai fejlesztésekre költhetik.

 

Az élelmiszeripari fejlesztések létfontosságúak

 

A korábban említett Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. egyébként a Gallus Csoporthoz tartozik 2002 óta. A Gallus Kft-t 30 éve alapították és fő üzletpolitikájuk a folyamatos fejlesztés.

 

Olyan integrált és fejlett élelmiszer biztonsági irányítási rendszert működtetnek az üzemeikben, amelyek teljesen megfelelnek az IFS szabványoknak. Az cég legutóbb 2019-ben hajtott végre jelentősebb beruházást, amikor közel 2000 négyzetméteres vadonatúj hűtő csarnokot építettek fel.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu